شرکت اینتل عرضه کارتهای گرافیک خود در مدلهای محدود را آغاز کرده است؛ نخستین کارتهای گرافیک این شرکت در مدلهای اقتصادی و میان رده هستند. در این مقاله قصد داریم با تست گرافیک Intel Xe DG1 ،نخستین کارت گرافیک اینتل موسوم به Intel DG1 را در بازی و برنامهها به چالش بکشیم. به نظر شما عملکرد Intel DG1 در برابر کارتهای گرافیک میان رده و اقتصادی موجود چگونه است؟
شرکت اینتل با جذب تعداد زیادی از مهندسان شرکتهای NVIDIA و AMD، بخش تولید کارتهای گرافیک خود را نزدیک به 4 سال پیش آغاز کرد. حالا این شرکت نخستین محصولات خود را وارد بازار کرده است که البته به شکل محدود عرضه میشوند. کارت گرافیک اقتصادی و ارزان قیمت DG1 نخستین کارت گرافیک اینتل است که برای سیستمهای آماده تدارک دیده شده و توسط چند کمپانی از جمله ASUS به تولید رسیده است.
تست گرافیک Intel Xe DG1
نسخهای که در این مقاله قصد داریم تا به سراغ بررسی آن برویم، کارت گرافیک ASUS DG1 است که از خنک کننده بدون فن بهره میبرد. این کارت گرافیک با لیتوگرافی 10 نانومتری، دارای 80 واحد EU بود و 640 هسته سایه زن را یدک میکشد. فرکانس پایه این کارت گرافیک 900 مگاهرتز بوده و در بوست به رقم 1550 مگاهرتز میرسد.
توان حرارتی این کارت گرافیک تنها 30 وات بوده و از 4 گیگابایت حافظه گرافیکی (VRAM) است. پهنای باند این کارت گرافیک به 68.3 گیگابایت در ثانیه میرسد. همه چیز برای ساخت یک کارت گرافیک میان رده کافی است. این کارت گرافیک در پردازشهایی به طول 32 بیت 1.98 ترافلاپ در ثانیه است. 20 واحد ROP و 20 واحد TMU جزو دیگر ویژگیهای این کارت گرافیک ارزان قیمت هستند.
حالا که مشخصات آن را با تمام جزئیات مرور کردیم، به سراغ تستهای گرافیکی خواهیم رفت. در همین بدو امر باید گفت که Intel DG1 برای اجرای بازیهای AAA مناسب نیست؛ این کارت گرافیک از پس اجرای برنامههای مهندسی (بدون رندر سنگین)، برنامههای گرافیکی، ادیت و مواردی از این دست برآمده اما نباید انتظار رندرهای سنگین از آن داشته باشید. به هر حال توان آن دست کم از گرافیکهای مجتمع که درون پردازندهها تعبیه شده است بالاتر است.
Related posts:
- با پُر فروشترین کارتهای گرافیک بازار آشنا شوید؛ NVIDIA در برابر AMD؟
- ASUS، GIGABYTE و MSI کارت های گرافیک اینتل را تولید میکنند
- هیدئو کوجیما در حال کار بر روی دو پروژه است
- استودیو Kojima Productions در حال کار بر روی یک انیمه است
- فیل اسپنسر تقاضای بن شدن در کراس پلتفرم را دارد
- فیل اسپنسر سری Call of Duty را روی PS نگه میدارد
برای مقایسه و تست گرافیک Intel Xe DG1 باید به سراغ چه کارتهای گرافیک و یا تراشههای گرافیکی برویم؟ این مدل یک محصول میان رده است؛ جایگاهی که هزاران کاربر به دلیل محدودیت بودجه به دنبال آن هستند. بدون شک DG1 را میتوان تنها با مدلهای همرده خود مقایسه کرد. برای همین منظور به سراغ تست آن با مدلهایی نظیر NVIDIA GT1030 یا گرافیکهای مجتمع AMD Vega 8 در دو پردازندهی Ryzen 7 5700G و Ryzen 7 4800U خواهیم رفت.
در این آزمون از پردازندههای Core i5-11400F، Ryzen 7 5700G، Ryzen 7 4800U و مادربردهای Asus Prime B560M-A AC، MSI X570 Gaming Edge Wi-Fi و Asus MiniPC PN50 به همراه و حافظههای رم G.Skill TridentZ 2x8GB DDR4-3200 CL14 و HyperX Impact 2x16GBGB DDR4-3200 CL20 استفاده شده است.
در ابتدا کار با بازی های HD یا همان 720×1280 پیکسل در حالی آغاز می کنیم که تنظیمات گرافیکی بازی ها بر روی Low قرار دارد.
همانطور که میبینید، در تست گرافیک Intel Xe DG1 تقریباً در تمامی بازیها DG1 از کارتهای گرافیک NVIDIA GT 1030 سریعتر بوده و عملکردی نزدیک به گرافیک مجتمع تعبیه شده در پردازندههای AMD نسل جدید، یعنی Vega 8 دارد.
مادامی که رزولوشن به FHD یا 1080×1920 پیکسل ارتقاء دهیم داستان به گونه دیگری پیش میرود؛ جالب است بدانید که در این زمان Intel Xe DG1 از GT 1030 ها سریعتر بوده و حتی این بار در برخی بازیها به راحتی گرافیکهای مجتمع AMD Vega 8 را پشت سر میگذارد. البته این داستان طبیعی به نظر میرسد چرا که DG1 نیز به نوعی ریشه در گرافیکهای مجتمع اینتل دارد.
باید گفت که ASUS Xe DG1 میتواند در یک سیستم اداری، وب گردی، برنامههای روزانه و مواردی از این دست خوب باشد. حتی اگر قرار باشد که برنامههای مهندسی و گرافیکی را اجرا کنید نیز DG1 میتواند با 4 گیگابایت حافظه گرافیکی گزینهای ایده آل باشد.
Related posts:
- با پُر فروشترین کارتهای گرافیک بازار آشنا شوید؛ NVIDIA در برابر AMD؟
- ASUS، GIGABYTE و MSI کارت های گرافیک اینتل را تولید میکنند
- هیدئو کوجیما در حال کار بر روی دو پروژه است
- استودیو Kojima Productions در حال کار بر روی یک انیمه است
- فیل اسپنسر تقاضای بن شدن در کراس پلتفرم را دارد
- فیل اسپنسر سری Call of Duty را روی PS نگه میدارد
اما اگر به دنبال یک کارت گرافیک برای کاربردهای سنگین باشید، گزینههایی نظیر Intel DG1 یا GT 1030 نمیتواند گزینهای چندان مناسب برای سیستم شما باشد. این کارت گرافیک را نمیتوان برای اجرای بازیهای روز نیز پیشنهاد کرد؛ اما در گزینههای HD میتواند تا نرخ 30 فریم در ثانیه را هندل کند. به هر حال در حال حاضر نمیتوان DG1 را به صورت مجزا خریداری کرد اما به زودی در بازارهای جهانی خواهد درخشید.